Януари 31, 2017
Интересни / Продукти

ADIDAS EQT Support ADV PK

На 26.01. 2017 adidas Originals представи нова колекция вдъхновена от максимата, че оригинала не се опитва да е оригинален. С EQT, adidas Originals се освобождава от излишното, за да се върне към същината, премахва ненужното, за да бъде сигурен, че наличните елементи ще сътворят по-стойностен продукт. 
 
Историята на EQT започва в края на 90-те години на миналия век. Края на ерата на блясъка, броката и излишъка. Брандът с Трите Ленти осъзнава, че това е един от онези моменти „сега или никога“:  Ако иска да си върне формата, ще трябва да се завърне към функцията. adidas се обръща към миналото си, унищожавайки всичко ненужно. Отрича светлините на прожекторите и рекламните трикове на това време, за да остане само същественото и нищо извън него.
 
1991 г. отбелязва създаването на adidas Equipment - EQT. Линията въвежда философия на дизайна с една много съществена цел - асиметрична конструкция. Колекция от спортни обувки и дрехи, която включва само най-съществените и основни елементи, всеки, от които само с една специфична функция. И нищо друго. Допълнително доказателство е използваната цветовата палитра – абсолютно отхвърляне на тенденциите, които маркетинг проучванията посочват по това време. Цветове, избрани не защото са популярни, а защото са функционални: Фундаментално черно за елегантност и сила; и невиждано дотогава зелено, символ на спорт, екология, качество и иновация.
 
С представянето на EQT започва и пълното преобразяване на бранда. Новата фундаментална философия е предизвестена от ново лого, вдъхновено единствено от Трите Ленти на самите кецове. Логото Equipment и култовата комбинация от бяло, черно и зелено, бързо се превръщат в обет за поколения атлети: безкомпромисно обещание за динамика, комфорт, практичност. Най-доброто от adidas, без значение кои маратонки си избрал, без значение коя дреха ще направиш своя.
 
През 2017 линията Equipment се завръща, за да отбележи нова ера за EQT. adidas Originals радикално променя зеления цвят, създаден преди 25 години и го превръща в абсолютната му противоположност, червения Turbo Red - нов емблематичен за колекцията цвят и нов символ за друго, следващо поколение.
 
Повторната поява на EQT дава и ново определение за стил. Стил, който не се ръководи от тенденции и мода, а от усещането за цел, функция, качество. adidas Originals се обърна към миналото си, за да открие, че това, което лежи в основата му, е вечно. Защото само миналото може да призове силата, която да предопредели бъдещето.
 
Само същественото и нищо извън него.

Първият представител на EQT колекцията във Foot Court може да намерите тук: КЛИК!
 

Търсене

Език BG EN
Валута лв. $
Loading...